Warning: Declaration of creativelife_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/p/peel/www/sub/blogg/wp-content/themes/Creativelife/functions.php on line 0
Att sälja eller inte sälja – Notes from the Underground
macbookair13

Jag och min fru började tröttna rejält på vår gamla laptop. Vi var helt ense om att vi behövde skaffa en ny och diskussionerna gick heta om vi skulle skaffa en Mac eller PC. Jag är ju gammal PC nörd och min fru är lite mer Appleifierad och gillar deras produkter. Efter att klämt och känt och argumenterat lite för och nackdelar så lutade det åt Mac och då en MacBook Air.

En söndag för någon helg sedan så föreslog jag att vi skulle åka och köpa den nya datorn. Valet blev Elgiganten eftersom det är det närmsta elektronikvaruhuset vi har. Väl på plats pratade jag med en säljare och jag sa att jag var intresserad av en MacBook Air 13. Han tittade i sin dator och konstaterade att de inte hade några hemma och skulle få in två stycken på tisdag. Han sa också att de är helt slut i hela Sverige. Den ena av dessa två var reserverad. Jag frågade då om jag kunde reservera den andra. Två dagar kunde jag väl stå ut med att vänta.

När tisdagen kom väntade jag ivrigt på ett sms från Elgiganten. Dagen gick och det blev senare och senare på kvällen och inget sms dök upp. På onsdagen, dagen efter beräknad leverans åkte jag förbi Elgiganten. Det var rätt sent på eftermiddagen. Jag haffade en säljare och frågade om de fått in några MacBook Air. Han var inte speciellt ivrig att vara behjälplig. När jag förklarade vad en tidigare säljare sagt så gick han in i systemet och tittade och sa att han inte kunde se något om leveransstatus alls. Det var omöjligt enligt honom att se om när de skulle få in några.

Lätt irriterad av den nonchalanta attityden åkte jag hem. Jag väntade ytterligare några dagar men inte ett ord (eller sms) från Elgiganten. Nu blev jag lite nyfiken och kollade upp statusen för artikeln på denna dator och kunde snabbt konstatera att den fanns på lager i 33 av Elgigantens varuhus. (Minns argumentet, ”finns inte att få tag på i Sverige”) Den fanns på lager i Bromma, Nacka, Täby m.m. enligt webben.  Nu ringde jag Elgiganten (centrala) och pratade med en trevlig serviceperson som bekräftade att den fanns på lager i flera varuhus och hade funnits länge på lager. Jag undrade lite om hur man kunde häva reservationen och handpenningen och det var inga problem. Jag kunde gå in på Elgiganten och häva reservationen och få tillbaka handpenningen.

Efter samtalet med Elgiganten dog bokstavligen min mobiltelefon. Den var helt svart och gick inte att starta upp igen. Eftersom närmsta Telenor-ställe för mig ligger i Heron City begav jag mig på stört dit för att lämna in telefonen. I den butiken fick jag beskedet att Telenors butik i Heron City skulle stängas ned för renovation inom en vecka varpå han hänvisade mig till Telenors butik i Skärholmen istället. Det är ju i princip bara ett stenkast bort.

Nu när jag ändå var på Heron City passade jag på att gå in på Media Markt. Jag frågade om de hade denna MacBook Air på lager. Vi har 14 st på lager, hur många vill du ha sa den trevliga säljerskan. Jag köpte då Macen på en gång och åkte sedan över till Skärholmen och lämnade in min mobil. Därefter åkte jag till Elgiganten i Södertälje och sa att jag ville häva min reservation och få handpenningen tillbaka.

Försäljaren på Elgiganten muttrade lite och sa att de väntade in en leverans från huvudlagret på måndag. Jag sa att jag redan köpt en på en annan affär som kunde leverera på stört. Han konfirmerade också att den fanns på lager i Bromma, Nacka och Täby bl a.

Jag tycker det är nonchalant att säga att en produkt inte finns att få tag på i Sverige och sedan säga att man får in två varpå en av dem är reserverad. De ser i sina system lagerstatus på alla Elgigantenvaruhus. Att de sedan inte kan vara mer serviceinriktade när man som kund frågar efter status gör så att man undviker det varuhuset i framtiden.

Leave a Comment

Who are you?

Your message.