mixed_tape_mars

drpeel Mixed Tape 03-13

Här är en Spotifylista (ibland även andra källor) över musik som jag tycker är bra just nu. Jag gör en spellista för varje månad i Spotify och bygger på den under månaden som går. Här på bloggen kan jag även lägga till lite annat från t ex Youtube, Soundcloud eller Grooveshark för att nämna några.

Colleen Green – Heavy Shit

Colleen Green’s Heavy Shit från albumet Sock it to me, är en skön härlig frisk fläkt. Härlig skrammelpop som ger mig vårkänslor.

Karl Bartos – Atomium

Man kan ha många åsikter om Karl Bartos men jag är ödmjuk och gillar Atomium från nya albumet Off the record

The Strokes – 50/50

The Strokes har jag inte lyssnat på länge och inte hängt med i bandets svängar de senaste åren. Blev dock nyfiken på deras nysläppta platta Comedown Machine och ja det svajar lite och ärligt talat vet jag inte vilken väg de tagit. 50/50 andas lite energi och ger lite rå rockkänsla som man vill att det ska vara.

Depeche Mode – Soft Touch/Raw Nerve

Nya Depeche Mode, det här är lite svårt att placera och ta in. Det är en grupp som balanserar på att vara för stora och med det sagt som en negativ sak, men jag tror deras nya album kommer växa med tiden. Det är svårt att hitta det där direkta som griper tag. Soft Touch/Raw Nerve blandar lite av allt i deras historiska utveckling och jag gillar den.

Marnie Stern – Nothing is Easy

Galet vackert och bra. Det är befriande med musik man inte riktigt vet vart det ska ta vägen. Marnie Stern lyckas här göra impulsiv och genomträngande fantastisk musik.

Youth Lagoon – Dropla

Jag älskade deras förra album, year of hibernation och blev absolut inte besviken vid deras nya ”Wondrous Bughouse” Dropla är ett val från skivan som mer är en helhetslyssning än välja ut en specifik låt.

Orchestral Manoeuvres in the Dark

Med nytt albumsläpp i april kom nu den 25/3 officiellt singeln Metroland. Den har funnits för lysning länge men nu är den släppt. Väldigt Kraftwerkinfluerat Europa Endlos. Men verkligen riktigt bra ändå.

Johnossi – Bull/Bear

Johnossis nya album ”Transitions” kom 20/3 och jag har på senaste dagarna lyssnat in mig en hel del på det. Det finns många bra låtar och jag gillar energin och drivet men det är även riktigt bra i lugnare tempo också som i bonusspåret med Anna Ternheim. Här har jag ända valt en rak energisk rockdängare Bull/Bear.

Closed.

 

 

Comments

Leave a Comment

Who are you?

Your message.