RokTab Image

Google Music Beta.

Google Music Beta har funnits ett tag men det är inget jag funderat så mycket på. Officiellt finns det bara tillgängligt i USA och det krävs i vanlig ordning invites för att få tillgång till tjänsten. Idag fick jag mer eller mindre av en slump tillgång till en invite..


Google Music Beta har funnits ett tag men det är inget jag funderat så mycket på. Officiellt finns det bara tillgängligt i USA och det krävs i vanlig ordning invites för att få tillgång till tjänsten. Idag fick jag mer eller mindre av en slump tillgång till en invite. Jag loggade in och installerade nödvändig programvara i datorn och det var inga problem. Efter lite konfigurering och väljande av musikbibliotek så började det laddas upp låtar till min Google Music.

Google Music erbjuder också tillgång till sitt musikbibliotek även från en Androidtelefon och det låter ju väldigt intressant. Det var här problemen började med att den appen inte var tillgänglig utanför USA. Nu är ju internet och Googles sökmotor ett mycket bra sätt att hitta information om hur man får det att fungera utanför USA. Inom kort fann jag information och ställe för att hitta den nödvändiga fristående .apk filen för att kringgå Market. Trodde ett tag att det skulle fungera att använda mitt UK simkort, men insåg sedan att Storbritannien kanske inte heller har tillgång till Google Music än.

När appen var installerad i telefonen var det bara att scrolla runt i mitt musikbibliotek. En av inställningarna i Google Music är vilket musikbibliotek man vill ladda upp och eftersom jag valde mitt iTunesbibliotek så fick jag även med spellistor.

Vid första anblick så är det en trevlig tjänst men eftersom jag inte testat den så mycket så är det svårt att uttala sig kvalitativt om produkten. Det jag saknar på direkten är scrobblingen till Last.fm. Det verkar som om det finns tredjeparts scriptlösningar för datorklienten (via webbrowsern) men inte något liknande stöd för scrobbling från mobilen.

Jag är lite av en scrobblingsnerd så detta är det största minuset jag kan finna nu och det är nog det som gör att jag inte kommer använda Google Music fullt ut förrän det fungerar.

Comments

Leave a Comment

Who are you?

Your message.