Warning: Declaration of creativelife_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/p/peel/www/sub/blogg/wp-content/themes/Creativelife/functions.php on line 0
Det kom en uppdatering #Android – Notes from the Underground
googel_nexus

Android 4.2.1

I tisdags morse fick jag ett meddelande om systemuppdatering i min mobil, en Samsung Google Nexus (GT-I9250). Jag har redan sedan en tid tillbaka kört Android 4.1.1 och nu kom ver 4.2.1. Glad och förväntansfull installerade jag uppdateringen och när den installerat klart och startat om började helvetet. När jag fick uppdateringen på morgonen hade telefonen ca 60-70% kvar på batteritiden. Nu efter uppdatering och telefonen legat i en halvtimme var batteriet nere på 9%, för att inom kort även börja larma om laddning och vara nere på 4%.

När jag kom till jobbet satte jag den i USB-sladdsladdaren vilket inte ger den snabbaste uppladdningen men under någon timme hade den i alla fall kommit upp i 26% laddning. Den laddningen höll inte en timme ens. När jag på eftermiddagen var hemma så stängde jag av telefonen och satte den i en ”riktig” laddare. Vid kl 15:45 var den helt laddad. Jag tog en ur laddaren och använde sedan telefonen sporadiskt. Vid 17:30 var det bara 35% kvar av batteriet. Nu började jag bli riktigt irriterad och orolig. Jag gick in på batteriinställningarna och tittade i detalj vad det varit som dragit batteri. Exchangetjänster, E-post stod för 75% av strömförbrukningen.

Batteriet drar ur på ca 4 timmar efter att varit fulladdat drpeel

Jag stängde ner Exchangetjänsten och inaktiverade mailsynken till jobbet som går via Exchange. Nu installerade jag även en app, Battery Widget Reborn, och aktiverade nattinställning mm. Laddade upp mobilen igen till 100% och sedan fick den ligga hela natten utan laddning. När jag klev upp vid 06:30 var det fortfarande 94% kvar av batteriet.

Exchange the drainer

Jag aktiverade sedan Exchangetjänsten och direkt så började batteriet sugas ut trots att jag stängt av pushinställningen och ändrat till att synka varje timme.
exch_batterydrain
Vad jag kommit fram till att det är Exchangetjänsten ihop med nya uppdateringen som orsaker det stora batteriproblemet. Jag har dock inte kommit fram till någon fix eller lösning. Nu kan jag hålla koll på batteriet och vad som drar, samt ställa in en del batterisparande intställningar per automatik men eftersom jag behöver synka jobbmail, kalender med mera så måste Exchangetjänsten vara igång dagtid i alla fall.

Lösning?

Jag har inte googlat upp problemet ännu och ska jag vara ärlig brukar tipsen och råden som finns inte vara mer än det vanliga, stäng ned ljusstyrkan på skärmen, stäng av push, avvaktivera wi-fi och GPS och lite andra strömsparande åtgärder. Lite cyniskt kanske. Men väldigt trist att det skulle bli så här. Ett alternativ är ju annars att nedgradera telefonen.

 

Missnöjd
95%
Nöjd
5%

Lösning!

Uppdaterat 2013-03-20 14:00 (drpeel)

Hittade en länk med information om just Exchange som orsakar batteriproblemen efter uppgraderingen av Android 4.2.1 Google Nexus .

https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=39728 

Lösningen som ges är att ta stoppa Exchangetjänsterna och ta bort synkningen och sedan aktivera dem igen. Jag provar detta i skrivande stund.

Uppdaterat 2013-03-20 21:30 (drpeel)

Nu har jag testat och konfirmerat att lösningen att stoppa Exchangetjänsterna, ta bort synkningen och sedan aktivera dem igen. Batteriåtgången teer sig nu helt normalt igen.

Missnöjd
0%
Nöjd
100%

Leave a Comment

Who are you?

Your message.