Warning: Declaration of creativelife_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/p/peel/www/sub/blogg/wp-content/themes/Creativelife/functions.php on line 0
M83 – Notes from the Underground

M83

image

En dubbel LP, ett skönt begrepp i denna spotifyera. M83 släpper nu sitt dubbelalbum ”Hurry Up, We’re dreaming” som en uppföljare till 2008 års ”Saturdays = Youth”. Det är ett maffigt och svulstigt album men inte pretantiöst och tråkigt. Det svänger högt och lågt och ger en en hel del att njuta av. Anthony Gonzales säger sig vara starkt inspirerad av Smashing Pumpkins mastodontverk ”Mellon Collie and the Infinite Sadness” och jag är böjd att instämma där.

 

”Mellon Collie…” var ett verk att jobba sig igenom och det känns som om ”Hurry Up, We’re dreaming” innhar dessa kvaliteter också. M83 är ett för mig nytt möte och jag gillar det men är även lite skeptisk men efter ett antal lyssningar kommer de säkert få mig helt på fall. Det här är musik som växer, ett album som växer. Kanske blir det ett av 2000-talets bästa. Intressant att de vågar ge sig på sådana här projekt men jag uppskattar hela julbordet. Räcker hela vägen till påska.

 

Leave a Comment

Who are you?

Your message.